One of the Coolest Make-up Brands

Ever since I moved to the US, make-up brand The Balm has become one of my favorite brands. The company started in San Francisco (where I got married by the way!) and I bought my first The Balm product here. It was right before the wedding and I needed a killer highlighter. I got the tip from a Youtube video. Wow, the glow! Mary-Lou truly made me sparkle at my wedding and really made my cheeks pop. This is sort of like a party highlighter, not for the subtle. But it also works really well for photos.

Sedan jag flyttade till USA har The Balm snabbt blivit ett av mina favoritmärken inom smink. Märket startade i San Francisco (där jag för övrigt gifte mig!) och jag köpte min första produkt från The Balm i just SF! Det var precis innan bröllopet och jag behövde en bra highlighter. Fick tips om Mary-Lou Manizer från en Youtube-video. Woooow vilken glow! Mary-Lou gjorde verkligen att jag kunde ”sparkle” på mitt bröllop och få mina kinder att ”pop”. 🙂 (Ursäkta engelskan haha.) Den här highlightern är verkligen party, så inget för den som vill ha något diskret. Men den funkar också väldigt bra för foton. 

the-balm-mary-lou-manizer-highlighter

Shortly after I bought Bahama Mama, also from The Balm. I like it because it has a lot of pigment. It is also not very dark so it really blends in well with the rest of the skin (as always you need to blend blend blend).

Kort därefter köpte jag Bahama Mama som är en bronzer från samma märke. Gillar den för att den har mycket pigment. Sen är den inte supermörk så den smälter in bra med övriga hyn (men som alltid måste man sudda sudda sudda). 

bahamamamama_bronzer

I like the 50’s inspired packages. They’re really cute and are different enough from other products to really stand out. I find that with make-up that comes in fun packaging the content is usually of a lower quality. Not in this case though!

The woman who started The Balm developed the products in her own kitchen! As a Swede I find female American entrepreneurs so awesome!

Buy The Balm’s products cheap here.

Jag gillar de 50-talsinspirerade förpackningarna, tycker de är cute och står ut från andra produkter på marknaden. Ofta när det är lite rolig utsida så brukar innehållet inte vara lika bra, men inte i det här fallet. Kvalitén är hög.

Läste precis nu att kvinnan som startade företaget The Balm utvecklade produkterna hemma i sitt eget kök! Amerikanska företagarkvinnor alltså, så GRYMMA.

The Balms produkter säljs på bland annat Eleven, men de är ungefär 3 gånger så billiga i USA, så om du ändå ska på resa hit rekommenderar jag att du slår till! 

DSC_6363

One of my wedding photos (note the cheeks ;)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *