How to Find Any Picture!

For all of you people who like to surf around for clothes that are somewhat hard to find – you need to learn this trick. Say you saw a picture of a blogger and you wonder who she is. Or, your favorite t-shirt is out of stock and you want to see if anybody else carries it. Or, you found a great fashion piece but you’re wondering if you could get a better price elsewhere. Or, you found a preowned item and you’re wondering what it retailed for. The solution to these problems is:

GOOGLE IMAGE SEARCH! 🙂

Now, this will only work if the images are identical. It can’t yet find that particular romper on, say, eBay if somebody took their own pictures of it. It will only work with, like, official pictures (which a lot of sellers or alternative stores would use). Here’s how you do it:

Download the image whose identical twins you are looking for, OR right click on the image on a website and select Copy Image Address.

Go to Google Image Search.

Click on the little camera symbol in the search box and either paste the image address or upload the saved off image. Now you’re getting to see all the other websites that are using that image.

This could also be used if you are concerned that businesses might be using your blog images without permission. I assume that if you used a blog picture as your presentation picture on a dating site, other users could potentially image search you and find your blog… So keep that in mind.

För alla ni som gillar att surfa runt efter kläder som är lite svåra att hitta – ni måste lära er det här tricket! Säg att ni såg en bild av en bloggare och ni undrar vem hon är. Eller att er favorit t-shirt har sålt slut och ni vill kolla om den säljs någon annanstans. Eller att ni sett ett jättefint plagg men ni undrar om ni kan få det billigare. Eller att ni har hittat något begagnat och undrar vad butikspriset var. Lösningen på dessa problem är:

GOOGLES BILDSÖK! 🙂

Obs, detta kommer bara funka om bilderna är identiska. Google kan ännu inte hitta den där tröjan på typ eBay om säljaren tog helt egna bilder på den. Det funkar bara på typ officiella bilder (som ju faktiskt ofta används av många säljare och shoppar). Så här gör man:

Ladda ner bilden vars dubbelgångare du försöker hitta ELLER högerklicka på en bild på en webbsida och välj Copy Image Address/Kopiera bildens adress.

Gå till Google bildsök.

Klicka på den lilla kamerasymbolen i sökfältet och antingen klistra in bildens adress eller ladda upp bilden ni sparat. Nu får du se alla andra sajter som använder den bilden.

Det här kan också användas om du misstänker att andra använder dina bloggbilder utan tillstånd. Jag antar också att om du använder t.ex. din bloggbild på en dejtingsajt så kan andra användare kanske använda bildsöket för att hitta din blogg… Så kom ihåg det.

google_image_search_fashion google_imagesearch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *