What I Love About the USA

I moved to the US three years ago. Before that I had been here 7 times. There was a festival that I would always go to and I also did an cross country road trip, but more about that some other time!

This is my list of the things I love and don’t love about living here:

Jag flyttade till USA för tre år sen. Innan dess hade jag varit här 7 gånger. Brukade alltid åka på en viss festival nämligen och jag gjorde även en stor roadtrip över hela landet, men mer om den någon annan gång!

Detta är min lista på vad jag älskar och inte älskar så mycket med att bo här:

Love:

The people! Everybody is so open, fun and professional. I’m just blown away. I feel that we don’t really have that kind of culture in Sweden.

How big it is. I can go on a domestic flight to any big American city I want and they still speak the same language, same currency etc.

The opportunities – it’s such a big country that the sky is pretty much the limit regarding businesses. You can start your own or take advantage of all the other awesome businesses out there. Our wedding could’ve never happened the way it did here if we would’ve been in Sweden.

The climate – Sweden is GREAT during the summer months (if it’s a great summer, which it usually is 70% of the time), the rest of the year not so much. Most of the US has a lot better weather for longer periods of time.

Älskar:

  • Människorna! Alla är så öppna, roliga och professionella. Det är helt galet! Jag tycker inte riktigt vi har den kulturen i Sverige.
  • Att det är så stort. Jag kan åka till alla de stora amerikanska städerna och fortfarande prata samma språk, använda samma pengar etc.
  • Möjligheterna – landet är så stort att det finns massor med möjligheter för företagande. Man kan lätt starta sin egen business eller anlita någon annan företagare för de mest galna uppdrag. Vi skulle aldrig kunnat fixa vårt bröllop i Sverige.
  • Klimatet – Sverige är ju så vackert på sommaren, men resten av tiden… Ja, ni vet vad jag menar. 😉 De flesta stater i USA har bättre väder längre tid på året.

Don’t love:

Having to take the car everywhere you go. I visited Sweden this past summer and wow, I’d forgotten how great public transportation is! Plus, I can walk all over town.

I don’t like being so far away from my Swedish family and friends.

The food culture – there’s just a lot more people here complaining about food. Kids who will only eat mac & cheese, people saying the word ”yuck!” on repeat. The only thing we can eat at family dinners with my husband’s kids, mom and brother is grilled chicken with baked potato, LOL. We just don’t have that culture in Sweden.

Älskar inte:

Att man måste ta bilen vart man än ska. I somras när jag var i Sverige återupptäckte jag hur fantastiskt det är med lokaltrafik (förlåt SL, ska aldrig mer klaga på dig!). Sedan att man kan promenera överallt i Stockholms innerstad.

Jag gillar inte att jag måste vara så långt ifrån min svenska familj och vänner.

Matkulturen – guuud vad många amerikaner som klagar på mat! Barn som bara äter mac & cheese, folk som säger ”yuck/äckligt!” om typ allting. Det enda vi kan äta på släktmiddagar med min mans barn, mamma och brorsa är grillad kyckling med bakad potatis. LOL! Har aldrig varit med om något sådant i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *