See This Fashion Movie Now!

Have you seen the Yves Saint Laurent movie? You should! It’s beautiful. YSL was eccentric to say the least, like most geniuses. But that’s not why you should watch the movie. The reason is, they’ve borrowed some of his authentic creations. They’re absolutely breathtaking! I can’t imagine what he must’ve felt when his collections was shown on the catwalk for the first time. 

It also gives you an insight into where he got his inspiration. He grew up in Algeria, so naturally that part of the world and their architecture, patterns and colors gave him a lot of ideas. Especially one line stuck with me. ”You can’t explain taste. It is intuition.” That’s really true. Sense of style is really hard to put your finger on. I try writing about it all the time and it’s not easy. 🙂

Anyway, see the Yves Saint Laurent movie on Netflix. It’s one of the few fashion movies that are easily accessible.

Har ni sett Yves Saint Laurent-filmen? Gör det! Jättevacker film. YSL var en väldigt excentrisk person har man ju fattat, precis som de flesta genier. Men det är inte p.g.a. det man ser filmen. Man ser den för att de har lånat några av hans äkta kreationer. Helt otroliga! Jag undrar hur han kände när hans kollektioner visades på catwalken för första gången.

Man får även veta lite om varifrån han fick sin inspiration. Han växte upp i Algeriet och fick såklart många idéer från det landets arkitektur, mönster och färger.

Särskilt en replik fastnade jag för:  ”Man kan inte förklara smak, det är intuition”. Det stämmer verkligen. Stilkänsla är faktiskt väldigt svårt att sätta fingret på. Jag försöker hela tiden skriva om det och det är inte lätt. 🙂

Men i alla fall, se Yves Saint Laurent-filmen på Netflix. Det är en av de få modefilmerna där ute som är lätt att få tag på.

 yves-saint-laurent-movie

yvessaintlaurent_movie2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *